Singapore impune noi restricții Covid, chiar dacă 80% dintre cetățeni sunt complet vaccinați

Singapore impune noi restricții Covid, chiar dacă 80% dintre cetățeni sunt complet vaccinați

Singapore impune munca la distanță și o limită de maximum două persoane pentru întâlnirile în restaurante sau alte medii de socializare, dorind astfel să controleze numărul de noi cazuri Covid, care altfel s-ar putea cvadrupla în două săptămâni și ar putea supraîncărca spitalele. Elevii școlilor primare vor face cursuri de acasă.

Restrictiile, care intră în vigoare începând cu 27 septembrie și durează aproximativ o lună, par să indice că statul renunță la strategia de a trăi cu virusul, anunțată anterior. Aproximativ 80% din populația din Singapore este complet vaccinată.

Oficialii din domeniul sănătății se așteaptă ca numărul cazurilor zilnice să ajungă la aproximativ 6000, de la 1500 în prezent, iar guvernul dorește să limiteze creșterea și să evite un blocaj total – ceea ce s-ar putea întâmpla curând, chiar dacă patru din cinci persoane sunt deja vaccinate în Singapore.

„Este o decizie foarte dificilă pentru noi, deoarece știm că va afecta multe întreprinderi și oameni”, spune ministrul comerțului, Gan Kim Yong, unul dintre co-președinții grupului de lucru Covid.

„Măsurile nu pot reduce numărul de noi infectări imediat, dar ne vor permite să încetinim viteza de răspândire și să ușurăm presiunea la care sunt supuși lucrătorii din domeniul sănătății.”

Sursa: SMH

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook