Talibanii ucid o femeie afgană pentru că nu poartă burqa, în aceeași zi în care promit să respecte „drepturile femeii”

Talibanii ucid o femeie afgană pentru că nu poartă burqa, în aceeași zi în care promit să respecte „drepturile femeii”

Luptătorii talibani din Afganistan au împușcat și ucis marți o femeie pentru că nu purta burqa – în aceeași zi în care grupul s-a angajat să pornească o nouă eră incluzivă, care onorează „drepturile femeilor”.

O fotografie a unei femei din provincia Takhar, întinsă într-o baltă de sânge, cu cei dragi ghemuiți în jurul ei după ce a fost ucisă de insurgenți pentru că ieșise în public fără să-și acopere capul, a fost publicată de Fox News.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a ținut o conferință de presă în care a anunțat că insurgenții vor onora drepturile femeilor în cadrul legii Sharia, extrem de restrictive. Militanții au cerut femeilor să se întoarcă la școală și la serviciu, iar un alt purtător de cuvânt al talibanilor a acordat un interviu televizat unei jurnaliste.

Mujahid a promis, de asemenea, să acorde amnistie afganilor care au lucrat pentru guvernul format de SUA.

În timpul stăpânirii talibane de dinainte de 11 septembrie 2001, femeile și fetele nu aveau voie să părăsească casa fără un însotitor de sex masculin și nu puteau lucra sau merge la școală.

Promisuni pentru o nouă eră

De asemenea, insurgenții au promis că nu vor interfera cu eforturile de evacuare ale occidentalilor și ale aliaților lor afgani. Există însă informații care arată că talibanii controlează aeroportul internațional Hamid Karzai și îi atacă pe cei care încercă să fugă.

„Erau copii, femei, bebeluși, vârstnici care abia puteau merge pe jos”, spune pentru Fox News un fost oficial al Departamentului de Stat afgan. „Sunt [într-o] situație foarte, foarte proastă, vă spun. Talibanii băteau oamenii care săreau gardul.”

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook