Talibanii au peste 300.000 de urmăritori pe Twitter, platformă ce se declară împotriva conținutului care promovează violența

Talibanii au peste 300.000 de urmăritori pe Twitter, platformă ce se declară împotriva conținutului care promovează violența

Facebook a confirmat marți, 17 august, că șterge conturile talibanilor de pe platformele sale. „Talibanii sunt considerați o organizație teroristă, conform legislației SUA și le-am interzis serviciile noastre […]. Înseamnă că eliminăm conturile gestionate de sau în numele talibanilor și că interzicem orice scuză, sprijin sau reprezentare a acestora.”

WhatsApp este mai greu de controlat

Facebook spune că talibanii sunt, de asemenea, excluși de pe Instagram și WhatsApp, deoarece standardele sale se aplică întregului grup din California. Totuși, dezvăluie „Washington Post”, talibanii, care pretind că sunt „responsabili de securitatea Kabulului”, folosesc WhatsApp pentru a trimite mesaje locuitorilor capitalei, oferind numere de contact pentru a raporta orice incident.

300.000 de adepți pe Twitter

Twitter încearcă de ani de zile moderarea conținutului violent sau care răspândește ura: în conformitate cu politica sa, firma nu permite grupurilor care promovează terorismul sau violența împotriva civililor.

Însă, purtătorii de cuvânt ai talibanilor folosesc Twitter pentru a-i informa pe cei peste 300.000 de urmăritori ai contului oficial, creat în 2017, despre progresul asaltului asupra Afganistanului. Grupul a anunțat marți întoarcerea în Afganistan a cofondatorului său, Abdul Ghani Baradar. După cum subliniază sarcastic jurnalistul american Michael Tracey, „Este bine să știm că Twitter ne va oferi vești de la noul guvern taliban, dar va trebui să mergem în altă parte pentru a le primi pe cele de la Donald Trump”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook