Elon Musk întreabă pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile Tesla și promite să respecte votul urmăritorilor săi

Elon Musk întreabă pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile Tesla și promite să respecte votul urmăritorilor săi

Elon Musk i-a întrebat pe cei 62 de milioane de urmăritori pe care-i are pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale de la Tesla și i-a asigurat că va respecta decizia lor. Șeful companiei producătoare de autovehicule electrice pare să fie cu gândul la o nouă propunere a democraților, care ar dori să-i taxeze suplimentar pe cei superbogați, țintindu-le acțiunile, de obicei impozitate doar la vânzare. „S-a vorbit mult în ultimul timp despre câștigurile nerealizate ca instrument de evaziune fiscală, așa că îmi propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla”, scrie Elon Musk într-un tweet.

Utilizatorii Twitter pot vota cu „da” sau „nu”. „Voi respecta rezultatele acestui sondaj, oricare ar fi concluzia”, adaugă multimiliardarul. Până dumincă la ora 14:00, aproximativ 57% dintre respondenți au votat „da”.

Cel mai bogat om din lume?

Potrivit Bloomberg, Elon Musk deținea aproximativ 17% din acțiunile Tesla care erau în circulație pe 30 iunie, care valorează în prezent 208,37 miliarde de dolari. De asemenea, antreprenorului i s-a acordat drept compensație un pachet mare de opțiuni pe acțiuni și acțiuni convertibile. Participațiile în celelalte companii ale sale, Neuralink și SpaceX, îl fac pe Elon Musk cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

„Rețineți că nu iau salariu sau bonusuri de la nicio companie”, spune Elon Musk. „Am doar acțiuni, așa că singura modalitate prin care pot plăti impozite este să vând acțiuni”, adaugă el.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook