SUA| Obligația de vaccinare a angajaților va pune capăt epidemiei Covid, spune un membru al consiliului Pfizer

SUA| Obligația de vaccinare a angajaților va pune capăt epidemiei Covid, spune un membru al consiliului Pfizer
Scott Gottlieb, fost comisar FDA și membru al consiliului Pfizer. Foto: AP 

Epidemia Covid-19 s-ar putea termina în Statele Unite după momentul în care președintele Joe Biden va introduce obligația vaccinare pentru angajați, la începutul lunii ianuarie, spune dr. Scott Gottlieb, membru în consiliul de administrație al companiei Pfizer.

Obligatia de vaccinare întră în vigoare pe 4 ianuarie și se aplică oricărei companii cu cel puțin 100 de angajați. Aproximativ 84 de milioane de lucrători din sectorul privat trebuie să primească fie două doze Moderna sau Pfizer, fie o doză Johnson & Johnson până la data fixată, sau trebuie să se testeze regulat pentru coronavirus.

„Obligația care va fi pusă în aplicare până pe 4 ianuarie va pune capăt pandemiei”, spune Gottlieb, care este și fost comisar al Administrației pentru Medicamente din Statele Unite (FDA). „Până pe 4 ianuarie, pandemia s-ar putea termina, cel puțin în Statele Unite, după ce trecem prin acest val provocat de varianta Delta. Vom intra apoi în faza endemică”.

Toate companiile care trebuie să respecte noile reguli au, de asemenea, sarcina de a impune obligația de purtare a măștilor în interior pentru angajații nevaccinați, începând cu 5 decembrie. Angajații care lucrează exclusiv în aer liber, acasă sau în spații în care nu intră în contact cu alte persoane sunt scutiți de reguli.

Orice companie care încalcă dispozițiile legate se poate confrunta cu amenzi cuprinse între 13.653 de dolari și 136.532 de dolari.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook