SUA| Instanța suspendă obligația de vaccinare a angajaților impusă de administrația Biden

SUA| Instanța suspendă obligația de vaccinare a angajaților impusă de administrația Biden

Obligația de vaccinare impusă companiilor cu peste 100 de angajați, implementată de administrația președintelui american, a fost suspendată de Curtea Federală de Apel din Texas. Instanța consideră că reclamanții „au oferit argumente care sugerează că există probleme constituționale și procedurale grave” în textul guvernamental. Legea este suspendată, în așteptarea examinării de fond.

Guvernatorul conservator al Texas-ului, care a interzis deja obligația de vaccinare pe teritoriul său, a lăudat decizia instanței pe Twitter. „Vom putea contesta în instanță abuzul de putere neconstituțional al lui Biden”, spune Greg Abbott.

Măsura urmărește să oblige zeci de milioane de angajați să fie vaccinați împotriva Covid-19 până pe 4 ianuarie, iar cei care nu se supun trebuie să se testeze regulat. Angajatorul poate lua măsurile pe care le consideră adecvate, inclusiv disciplinare, împotriva celor care refuză vaccinare și testarea periodică. Companiile care nu reușesc să pună în aplicare noua obligație se vor confrunta cu amenzi cuprinse între 13.000 și 136.000 de dolari.

Imediat ce a fost pusă în aplicare, noua regulă a provocat proteste din partea opoziţiei republicane, care denunţă o „dictatură”. Administrația Biden încearcă să convingă populația americană să se vaccineze împotriva Covid-19. Potrivit site-ului OurWorldInData, doar 57% dintre americani sunt complet vaccinați.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook