SUA emite primul pașaport cu gen neutru, destinat persoanelor non-binare sau intersexuale

SUA emite primul pașaport cu gen neutru, destinat persoanelor non-binare sau intersexuale

Departamentul de Stat al SUA a „adăugat pașapoartelor o casetă X destinată persoanelor non-binare, intersexuale” și tututror celor care nu se identifică cu criteriile de gen propuse până acum, anunță purtătorul de cuvânt al guvernului, Ned Price. Noua opțiune va fi oferită tuturor solicitanților de pașaport de la începutul anului 2022, menționează el, în timp ce reafirmă angajamentul diplomației americane de a „promova libertatea, demnitatea și egalitatea tuturor oamenilor”.

Cel puțin alte unsprezece țări, printre care Canada, Germania și Argentina, India sau Pakistan, oferă alegerea „X” sau „altul” în pașapoarte, potrivit organizației internaționale London Employers Network for Equality and Inclusion.

Miercuri, primul astfel de pașaport a fost eliberat de administrația SUA.

Libertatea de gen și orientare sexuală, o prioritate pentru Joe Biden

Secretarul de stat Antony Blinken a relaxat deja regulile în iunie, permițând cetățenilor americani să-și aleagă genul pe pașapoarte. Anterior, persoanele care doreau să se înregistreze într-un alt fel decât arată certificatul de naștere trebuiau să prezinte un certificat medical.

Președintele american Joe Biden a făcut o prioritate în a apăra drepturile minorităților sexuale, mai mult decât orice alt președinte american dinaintea lui și în dezacord cu predecesorul său, Donald Trump. Mike Pompeo, fost secretar de stat în administrația anterioară, a interzis ambasadelor americane să afișeze steagul curcubeu, un simbol al comunității LGBTQ.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook