București| 168 de persoane sunt anchetate pentru eliberare de certificate de vaccinare false. Centrul Neghiniță se închide

București| 168 de persoane sunt anchetate pentru eliberare de certificate de vaccinare false. Centrul Neghiniță se închide

168 de suspecți sunt anchetați sub acuzația de vaccinare fictivă a mai multor persoane, la centrul de vaccinare Neghiniță din sectorul 2, București. 5 percheziții domiciliare au fost efectuate la diferite adrese din București, iar centrul de vaccinare a fost închis temporar. Cercetările au început în august și implică activitatea mai multor funcționari publici detașați la centrul Neghiniţă.

Suspecții sunt cercetați pentru infracțiunea de fals informatic. „Ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”, spun anchetatorii.

Astăzi, 28.10.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 5 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza Municipiului București, într-un dosar in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic. Totodată, sunt puse in executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți ,precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiați”, se arată în comunicatul de presă emis de Poliția Capitalei.

Centrul de vaccinare se închide

Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar. Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false [..] Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe Facebook.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook