SUA| Americanii își vor putea alege un alt gen, în afară de femeie sau bărbat, când solicită un pașaport

SUA| Americanii își vor putea alege un alt gen, în afară de femeie sau bărbat, când solicită un pașaport

Statele Unite anunță planuri de a implementa o a treia opțiune de gen care poate fi trecută în pașaport. Secretarul de Stat Antony Blinken a spus totuși că implementarea unei alte opțiuni, în afară de femeie sau bărbat, ar putea dura ceva timp. El anunță și că americanii se vor putea declara, în funcție de preferințe, bărbați sau femei atunci când aplică pentru pașaport.

Înainte, cetățenii aveau nevoie de un certificat medical pentru a putea să se identifice cu un alt gen decât cel primit la naștere.

Blinken spune că departamentele vor conlucra pentru a asigura „o experiență de călătorie cât mai plăcută pentru cei care utilizează pașaportul”.

„Prin această acțiune, ne arătăm dedicarea pentru comunitatea LGBTQI+ și sunținerea pe mai departe”.

Proiectul, care va oferi opțiuni persoanelor non-binare, intersexuale și celor care nu se conformează unei indentități de gen, este cea mai recentă mișcare de pe agenda LGBT a președintelui american Joe Biden.

Există deja câteva țări care oferă cetățenilor posibilitatea de a-și alege un alt gen în afară de femeie sau bărbat în actele oficiale.

În India, Pakistan și Nepal deja poți bifa opțiunea „”non-binar” în pașaport, iar Olanda a emis primul pașaport care avea marcat genul neutru în 2018.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook