Europa| Numărul de cazuri Covid este în creștere, am putea avea un nou val până la toamnă, avertizează OMS

Europa| Numărul de cazuri Covid este în creștere, am putea avea un nou val până la toamnă, avertizează OMS

Varianta Delta va fi dominantă în Europa până în august, dar populația nu va fi complet vaccinată, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Tulpina identificată inițial în India este mai transmisibilă decât celelalte variante Covid și provoacă deja creșterea numărului de cazuri din Marea Britanie, în ciuda ratei mare de vaccinare.

Hans Kluge, director regional al OMS pentru regiunea europeană, spune că incidența cazurilor este în creștere pentru prima dată în 10 săptămâni.

„Numărul de cazuri a crescut săptămâna trecută cu 10%, ca urmare a intensificării traficului, a adunărilor mari de oameni și a relaxării restricțiilor”, spune Kluge.

„Până în august, regiunea europeană va fi dominată de varianta Delta, dar cetățenii nu vor fi complet vaccinați până atunci. 63% dintre locuitorii din zonă încă nu au primit prima doză”.

Vaccinul este eficient împotriva variantei Delta doar după administrarea ambelor doze, așa că autoritățile încurajează oamenii să se prezinte la rapel.

Un nou val până la toamnă

Kluge avertizează că un nou val Covid se poate forma până la toamnă, dacă nu sunt respectate regulile și nu crește rata de vaccinare.

„Cele trei condiții pentru a avea un nou val de spitalizări și decese înainte de toamnă sunt deja îndeplinite: variante noi, deficit de vaccinare și creșterea legăturilor sociale”, afirmă Kluge.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook