Studiu| Majoritatea focarelor au pornit în spitale sau întreprinderi. Niciun focar în cazul restaurantelor

Studiu| Majoritatea focarelor au pornit în spitale sau întreprinderi. Niciun focar în cazul restaurantelor

Un focar este definit de cel puțin 3 cazuri confirmate sau probabile, într-o perioadă de 7 zile, aparținând aceleiași comunități sau care au participat la aceeași adunare de oameni, fie că se cunosc sau nu. Sistemul SI-MONIC (Monoitorizarea Focarelor), dezvoltat de Santé Publique din Franța, reunește datele colectate în cadrul sistemului de raportare a alertelor. Aici sunt prezentate focarele epidemiologice raportate începând cu 9 mai 2020, făcând diferența între focarele apărute în afara caselor de bătrâni și a mediului familial restrâns și cele apărute în mod special în casele de bătrâni.

Focare de transmisie în afara caselor de bătrâni și a mediilor familiale restrânse

Începând cu 4 august 2020, tendința ascendentă săptămânală a focarelor din iulie este accentuată, cu 91 focare raportate în Săptămâna 31. Cu toate acestea, numărul mediu de cazuri pe focar pare mai mic în iulie (8 cazuri pe focar față de 17 în mai-iunie), dar cifra trebuie să fie confirmată din cauza numeroaselor focare încă sub anchetă.

A fost raportat un număr de 609 focare (94% în Franța metropolitană): 184 (30%) sub investigație, inclusiv 56 (30%) în stare critică (potențial de transmisie, criterii de gravitate), 11% sunt sub control, 56% sunt închise, iar 3% au implicat diseminarea în comunitate.

Printre cele 609 de focare, cele mai reprezentate tipuri de comunități sunt întreprinderile (22%), unitățile de asistență medicală (spitale) (17%), mediul familial extins (14%), iar evenimentele publice / private (8%).

Cu toate că Franța are 200.000 de restaurante și cafenele,putem observa că nu există niciun focar în această categorie, din cele 609 descoperite și analizate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook