Singapore estimează că va înregistra aproximativ 2.000 de decese Covid an de an

Singapore estimează că va înregistra aproximativ 2.000 de decese Covid an de an

Singapore ar putea înregistra anual până la 2.000 de decese Covid-19 în următoarea perioadă, în special în rândul persoanelor în vârstă, dar se va concentra pe evitarea mortalității excesive, spune Janil Puthucheary, ministru de Stat, în contextul în care țara se luptă cu cea mai mare creștere a contaminării. La 0,2%, rata mortalității Covid-19 din Singapore este similară cu rata deceselor cauzate de pneumonie înainte de pandemie, spune el.

„Dar înseamnă că, în timp, numărul absolut de decese Covid-19 va crește. Am putea avea, probabil, 2.000 de decese provocate de SARS-Cov-2 în fiecare an”.

Ministrul nu a precizat pentru câți ani s-ar putea aplica această estimare. Singapore a avut 4.000 de decese pe an din cauza gripei și a altor boli respiratorii înainte de pandemie, precizează el.

Peste 80% din populația de 5,45 milioane din Singapore a fost complet vaccinată și aproape toate cazurile depistate sunt asimptomatice sau ușoare. Aproximativ 95% dintre cei care au murit în ultimele șase luni aveau peste 60 de ani și 72% dintre ei nu au erau complet vaccinați.

Orașul-stat a extins restricțiile pentru a limita răspândirea virusului până la sfârșitul lunii.

Soția premierului Ho Ching a spus însă că oamenii ar trebui să înceteze să se plângă.

„Suntem doar niște copii răsfățați dacă continuăm să ne arătăm dezamăgiți de pierderea unor libertăți… să facem tot posibilul să ajutăm, în loc să ne irosim energia cu accese de furie și răutate”, a spus Ho.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook