Shaquille O’Neal le cere copiilor săi să-și câștige singuri existența. „Noi nu suntem bogați, eu sunt bogat”

Shaquille O’Neal le cere copiilor săi să-și câștige singuri existența. „Noi nu suntem bogați, eu sunt bogat”

Shaquille O’Neal crede că fiecare trebuie să muncească din greu pentru bani, chiar dacă este vorba de cei șase copii ai săi. Copiii lui nu vor primi nimic din oficiu, doar pentru că tatăl lor este bogat și faimos, a spus fostul bashetbalist în timpul emisiunii online „Earn Your Leisure”. „Copiii mei sunt mai mari acum. S-au cam supărat pe mine. Poate nu chiar tare, dar ei nu înțeleg”. „Le spun tot timpul: Noi nu suntem bogați, eu sunt bogat.”

O’Neal are o avere estimată la 400 de milioane de dolari. După ce a renunțat la baschet, a devenit analist la „Inside the NBA”, pe TNT și acum are aproximativ 50 de contracte de imagine cu companii ca Gold Bond, Reebok, Pepsi și The General.

Cvadruplul campion NBA a specificat standardele pe care copiii săi trebuie să le respecte pentru a primi o parte din avere.

„Trebuie să ai diplome de licență sau de master și apoi, dacă vrei să investesc într-una dintre companiile tale, va trebui să o prezinți, să mă convingi”, explică el. „Voi lua în considerare, dar nu-ți dau nimic degeaba”.

„Există o singură regulă: educația. Nu-mi pasă dacă joci baschet. Nu-mi pasă de nimic din toate astea”, spune el. „Ascultă, am șase copii. Aș dori un medic, cineva care să dețină un fond speculativ, un farmacist, un avocat, cineva care deține mai multe afaceri, cineva care să-mi preia afacerea. Dar le spun că nu le-o voi preda. Trebuie să o câștige.”

O’Neal provine dintr-o familie săracă din Newark, New Jersey.

„Nu am avut nimic”, mărturisește el. „Dar, doar pentru că am reușit, nu înseamnă că sunt mai mare decât tine, mai inteligent decât tine – doar pentru că am mai mulți bani nu înseamnă că sunt mai bun decât tine. Nu am gândit niciodată așa și nu voi face niciodată.”

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook