Revolta regizorului Nicolas Bedos împotriva restricțiilor: „Să trăim, chiar dacă asta înseamnă să murim”

Revolta regizorului Nicolas Bedos împotriva restricțiilor: „Să trăim, chiar dacă asta înseamnă să murim”

Pe rețelele de socializare, regizorul filmului OSS 117 Alerta rosie în Africa Neagră – programat pentru debutul în cinematografe pe 3 februarie 2021 – a făcut afirmații controversate asupra situației din Franța. În câteva rânduri, el a cerut populației să acționeze împotriva tuturor directivelor și restricțiilor impuse pentru a lupta împotriva Covid-19.

„Bine, haide, să fim sinceri: opriți totul. TOT. Măști. Izolare. Cu excepția momentului în care vă aflați în preajma părinților foarte fragili (când ei doresc acest lucru, ceea ce nu a fost cazul tatălui meu, care a murit lipsit de dragostea noastră)”, declară Nicolas Bedos. (Tat[l regizorului, artistul Guy Bedos, a murit în luna mai, de Alzheimer).

„Trăiește din plin, îmbolnăvește-te, mergi la restaurante, ceartă-te cu polițiștii, înfruntă-ți șefii și directivele lașe ale guvernului”, continuă el, afirmând că acum „să trăim, chiar dacă asta înseamnă să murim”.

Să ne oprim din oprit. Să trăim. Să iubim. Să avem febră. Să mergem înainte. Să ne retragem din zona gri. Nu este culoarea inimii noastre”, a spus el, conștient că mesajul va provoca mânia unora.

Strămoșii mei îți vor spune: hai să trăim din plin, să ne sărutăm, să murim, să avem febră, să tușim, să ne vindecăm, viața este o paranteză prea scurtă pentru a o gusta cu lingurița”, a concluzionat Nicolas Bedos care, în urmă cu câteva zile și-a mărturisit îngrijorarea cu privire la libertatea de exprimare, care a fost în mod constant „subminată” în ultimul timp.

Ministrul sănătății îi răspunde

În Senat, ministrul Sănătății a comentat cuvintele regizorului Bedos. „Aș putea înțelege acest tip de gândire dacă ar avea consecințe doar asupra sănătății lui. Nu putem forța oamenii să aibă grijă de ei înșiși, dacă nu vor, dar putem forța oamenii să aibă grijă de ceilalți, chiar dacă nu vor”, a declarat ministrul Sănătății.

„A trăi chiar dacă asta înseamnă să murim… este o frază care poate fi pusă pe un blog, pe un cont Instagram. Poate avea efect pe o asemenea platformă sau poate fi o refulare personală. Cred că în aceste timpuri trebuie să fim extrem de atenți la modul nostru de a ne exprima și la mesajele pe care le transmitem”, a concluzionat el.

În această lume a crispării, a tweeturilor melodramatice și a celor care dau lecții, acest mesaj va fi acoperit de insulte, dar nu-mi pasă”, anticipase Nicolas Bedos în a doua parte a mesajului său.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook