Proteste anti-rasism: Winston Churchill, eliminat dintr-o căutare pe Google. Oficialii spun că este doar o eroare

Proteste anti-rasism: Winston Churchill, eliminat dintr-o căutare pe Google. Oficialii spun că este doar o eroare

Dispariția unei fotografii a fostului prim-ministru britanic Winston Churchill dintr-o căutare Google a ridicat întrebări în Marea Britanie. Figura fostului lider conservator este pusă la îndoială de valul protestelor anti-rasism.

Când utilizatorii de internet tastează „prim-miniștri britanici” în motorul de căutare Google, fotografiile șefilor de guvern apar într-o cronologie numită „ Knowledge graph”. Toate portretele erau afișate sâmbătă dimineață, cu excepția lui Winston Churchill, ceea ce a determinat mulți utilizatori Twitter să acuze Google de cenzură.

„Este încredibil, dacă este o politică deliberată, @Google. Europa occidentală ar fi în mod sigur înrobită dacă nu ar fi existat bărbatul a cărui fotografie lipsește acum”, a replicat Simon Clarke, secretar de stat pentru creștere regională și administrație locală, luând apărarea eroul celui de-al doilea război mondial.

„Suntem conștienți de faptul că o imagine a lui Sir Winston Churchill lipsește din Knowledge Graph de pe Google”, a scris Google’s searchLiaison, organismul de comunicare al motorului de căutare . Google și-a cerut scuze pentru „îngrijorările” cauzate de incident, despre care grupul a spus că se datorează unei „actualizări automate”, promițând că „va fi rezolvată” rapid.

Multe alte imagini ale liderului conservator nu erau disponibile sâmbătă dimineață în secțiunile de imagini sau web.

Weekend-ul trecut, statuia fostului premier Winston Churchill din apropierea Parlamentului Londrei a fost vandalizată în timpul manifestațiilor împotriva rasismului. Inscripția „ rasist” a fost scrisă sub numele liderului conservator, acuzat că a făcut observații rasiste, în special împotriva indienilor.

Statuia a fost protejată cu un gard metalic de alte posibile daune înaintea noilor proteste anti-rasiste de sâmbătă și a determinat mii de protestatari, inclusiv activiști de extremă dreapta să se apropie de parlament pentru a „păzi” statuia. Au avut loc ciocniri între protestatarii de extremă dreapta și poliție și au fost făcute aproximativ 100 de arestări.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook