Pfizer/BioNtech afirmă că vaccinul anti-Covid este „sigur” pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Pfizer/BioNtech afirmă că vaccinul anti-Covid este „sigur” pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Vaccinul anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech este „sigur” și „bine tolerat” de copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, iar doza potrivită declanșează un răspuns imun „robust”, potrivit rezultatelor unui studiu intern. Cele două companii intenționează să transmită datele către autorități „cât mai curând posibil”, potrivit unui comunicat care precizează că reacția imună a fost „comparabilă” cu cea observată la tinerii de 16-25 de ani care au primit un vaccin cu doză mai mare.

Date clinice preliminare

Datele clinice sunt preliminare pentru această grupă de vârstă. Efectele secundare ale vaccinului, dozat la 10 micrograme, față de 30 de micrograme pentru cei mai în vârstă, sunt „în general comparabile” cu cele observate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Sunt rezultate parțiale ale unui studiu efectuat pe 4.500 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani în Statele Unite, Finlanda, Polonia și Spania.

Este unul dintre primele studii majore care analizează cât de bine ar putea funcționa vaccinul la copii.

Pfizer și BioNTech au declarat că intenționează să trimită datele către Administrația SUA pentru Medicamente (FDA) și spre Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), pentru a obține autorizație de utilizare de urgență.

Cele două companii se așteaptă și rezultatele pentru grupul de vârstă 2-5 ani, precum și pentru grupul de 6 luni-2 ani, care au primit câte două doze de 3 micrograme.

Autorizație de administrare pentru cei cu vârsta de 12 ani și peste

EMA și FDA au autorizat vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna, bazate pe tehnologia ARN mesager, pentru cei cu vârsta de 12 ani și peste. Din cauza răspândirii variantei Delta, „cazurile pediatrice de Covid-19 au crescut cu 240% în Statele Unite, subliniind necesitatea vaccinării”, spune Albert Bourla, CEO Pfizer.

În Israel, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani cu risc de complicații grave cauzate de Covid-19 au fost vaccinați începând cu 1 august.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook