Forțele navale| Talibanii înarmați se plimbă cu hidrobicicletele pe lacurile din Afganistan

Forțele navale| Talibanii înarmați se plimbă cu hidrobicicletele pe lacurile din Afganistan

Mai mulți luptători talibani, înarmați cu lansatoare de rachete și puști de asalt, au fost văzuți plimbandu-se cu hidrobiciclete colorate în apele Parcului Național Band-e Amir, din estul provinciei Bamiyan, Afganistan. Lacurile albastre erau considerate un refugiu relativ sigur înainte de întoarcerea militanților.

„Parcul reprezintă o emblemă a identității poporului afgan, un simbol esențial de stabilitate după trei decenii de haos prin care au trecut”, spunea Alex Dehgan, de la  Wildlife Conservation Society, într-un interviu pentru CNN oferit în 2019.

James Willcox, fondatorul companiei de turism Untamed Borders, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că într-o vreme locul a fost suficient de sigur pentru a aduce grupuri de vizită.

„De fiecare dată când ducem oamenii [la Band-e-Amir], aceștia au o zi grozavă”, spunea Willcox pentru CNN la acea vreme.

„Mulți oameni consideră că Afganistanul este un deșert uscat, o zonă de conflict și teroare, mizerie și fundamentalism. Dar există și multe alte lucruri.”

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook