Germania| 83 de participanți la o petrecere destinată persoanelor vaccinate s-au infectat cu SARS-Cov-2

Germania| 83 de participanți la o petrecere destinată persoanelor vaccinate s-au infectat cu SARS-Cov-2

Un nou caz care ridică întrebări a avut loc în Germania săptămâna trecută: un club din Munster organizase pe 3 septembrie o petrecere rezervată persoanelor vaccinate sau vindecate de Covid. Din cele 380 de persoane prezente, 83 au fost infectate cu SARS-Cov-2. Până în prezent, toate certificatele verificate erau valabile, potrivit presei din Germania. Iar condițiile de igienă (inclusiv ventilația) din interiorul clubului au fost considerate „exemplare” de către administrație.

Este dovedit că vaccinul anti-Covid reduce semnificativ riscul de a dezvolta cazuri grave de Covid. Dar în privința variantei Delta, mai contagioase, eficiența împotriva transmiterii nu este atât de mare pe cât se estima după primele teste, care implicau varianta clasică. Prin urmare, există o reducere a riscului, dar, într-un anumit context, (loc închis, contacte strânse, oameni care vorbesc tare din cauza muzicii) totul este favorabil „super contaminării” cu aerosoli.

Liniștitor este că protecția împotriva cazurilor severe nu este pusă sub semnul întrebării: conform ziarelor germane, cei 83 de infectați au dezvoltat doar simptome ușoare.

Pe de altă parte, este singurul eveniment de acest tip (numit „2G” în Germania), destinat persoanelor vaccinate sau vindecate, care a provocat un focar masiv, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în Olanda și Franța în iulie, când evenimentele de contaminare au fost multiple.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook