Elon Musk: „Joe Biden încă doarme”. Șeful Tesla, ironic la adresa președintelui american după prima misiune SpaceX cu astronauți civili

Elon Musk: „Joe Biden încă doarme”. Șeful Tesla, ironic la adresa președintelui american după prima misiune SpaceX cu astronauți civili

Elon Musk îl atacă pe președintele american Joe Biden pentru lipsa de reacție de care a dat dovadă după ce prima misiune a SpaceX care a implicat doar astronauți amatori s-a încheiat cu succes, sâmbătă. Unul dintre urmăritorii lui Musk de pe Twitter a întrebat în mediul virtual: „Președintele american refuză să dea credit celor patru astronauți care au ajutat la strângerea a sute de milioane de dolari pentru St. Jude. De ce credeți că se întâmplă asta?”

Iar Musk nu a ezitat să răspundă: „El încă doarme.”

SpaceX a adus capsula Crew Dragon înapoi pe Pâmânt în siguranță, după trei zile petrecute pe orbită. Patru astronauți amatori au participat la misiunea Inspiration4.

Unul dintre scopurile principale ale misiunii a fost să strângă 200 de milioane de dolari pentru Spitalul de Copii St. Jude. Până sâmbătă au fost donate 160 de milioane de dolari, la care se adaugă cele 50 pe care Musk le va vira către spital.

Casa Albă nu a dorit să comenteze.

Însă oficiali de top ai NASA au lăudat inițiativa lui Musk. Și competitorii SpaceX, printre care Blue Origin, condusă de rivalul Jeff Bezos, au recunoscut succesul misiunii.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook