„Permisul de sănătate a fost menit să oblige oamenii să facă vaccinul, nu ar fi trebuit eliminat între valurile Covid”, spune șeful Direcției de Sănătate Publică din Israel

„Permisul de sănătate a fost menit să oblige oamenii să facă vaccinul, nu ar fi trebuit eliminat între valurile Covid”, spune șeful Direcției de Sănătate Publică din Israel
Dr. Sharon Alroy-Preis, șeful Direcției de Sănătate Publică din Israel

Pașaportul de sănătate a fost implementat în Israel prea târziu, în ciuda îndrumărilor experților din domeniul sănătății și a costat multe vieți israeliene, a declarat joi șeful Direcției de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății. Green Pass-ul este un document care oferă acces în locurile publice celor care au sunt fie complet vaccinați împotriva Covid, fie au trecut recent prin boală.

„Green Pass-ul a fost pus în aplicare prea târziu. Am recomandat activarea acestuia mai devreme și poate am fi putut salva mai multe vieți”, spune dr. Sharon Alroy-Preis.

„Green Pass-ul a fost menit să oblige oamenii să facă vaccinul și nu ar fi trebuit niciodată să fie eliminat între valurile Covid din Israel”.

Alroy-Preis făcut afirmațiile în cadrul unei reuniuni a Comitetului special al Knesset pentru Drepturile Copilului, care a fost convocat după ce compania Pfizer a prezentat Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) datele studiilor clinice necesare pentru aprobarea vaccinului la copii cu vârste cuprinse între 5-11 ani.

„Vom obține datele și vom vedea ce are de spus FDA. Ca întotdeauna, vom lua decizia în mod profesionist. Poate exista o discuție deschisă pentru public, deoarece problema este semnificativă și controversată”, a spus Alroy-Preis cu privire la anunțul făcut de Pfizer.

„Nu știm încă toate efectele pe termen lung și reacțiile adverse. Este posibil să nu existe, dar pot exista și efecte secundare catastrofale”, a adaugat ea.

„Este un virus despre care știm că ne afectează țesuturile. Știm de la adulți că boala poate provoca chiar modificări la nivelul creierului… Decizia este a copilului și a părinților”.

Alroy-Preis a abordat, de asemenea, subiectul sindromului inflamator multisistem pediatric (PIMS), care poate apărea în rândul copiilor care s-au recuperat după Covid.

„Am cerut spitalelor să raporteze atât cazurile PIMS viitoare, cât și cele anterioare, astfel încât să înțelegem mai bine cât de frecvent este, deoarece se pare că prevalența sindromului crește odată cu valul actual al variantei Delta”, menționează Alroy-Preis.

Sursa: Ynet News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook