Pedeapsa primită de ucigașul lui George Floyd este prea mică. „22 de ani nu sunt suficienți, trebuia închis pe viață”, spune familia afro-americanului

Pedeapsa primită de ucigașul lui George Floyd este prea mică. „22 de ani nu sunt suficienți, trebuia închis pe viață”, spune familia afro-americanului
Derek Chauvin / Brandon Williams. Foto: AP

Nepotul lui George Floyd, Brandon Williams, consideră că pedeapsa cu închisoarea primită de fostul ofițer de poliție Derek Chauvin este prea mică. „22 de ani nu sunt suficienți”, spune el, potrivit New York Post.

Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare cu executare pentru uciderea lui George Floyd. Chauvin se află într-o închisoare de maximă siguranță la Oak Heights, în apropiere de Minneapolis, unde sunt încarcerați unii dintre cei mai periculoși criminali.

„Nouă ni s-a dat o sentință pe viață, nu-l mai putem avea înapoi de George. Cred că [Chauvin] ar fi trebuit să fie condamnat pe viață, de asemenea”, explică Williams.

Familia lui Floyd consideră că decizia curții trimite un mesaj greșit – acela că „poți omorî un om și apoi doar să fii tras de urechi”.

„Nu voi sărbători decizia”, adaugă Williams, „dar voi sărbători faptul că a fost acuzat un polițist care a ucis un om de culoare”.

Și fratele mai mic al lui Floyd, Rodney, critică sentința.

„Pedeapsa de 22 de ani pe care a primit-o acest om este o joacă. Noi suntem condamnați pe viață să nu-l mai avem printre noi. Și asta mă omoară”, spune el.

Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, se încadra la o pedeapsă de maximum 40 de ani de închisoare pentru cea mai gravă acuzație – crimă de gradul doi fără premeditare. Sub aspectul legii, poate fi eliberat mai devreme, pentru bună purtare, după ce ispășește două treimi din pedeapsă. Procurorii au cerut 30 de ani de închisoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook