Guvernul canadian propune pedeapsa cu închisoarea pentru anti-vacciniști

Guvernul canadian propune pedeapsa cu închisoarea pentru anti-vacciniști

Guvernul canadian vrea să majoreze sancțiunile penale împotriva protestatarilor anti-vaccinare, în special a celor care vizează spitalele, după o creștere a cazurilor de hărțuire a îngrijitorilor din domeniul sănătății. „Nimeni nu ar trebui să fie intimidat pentru că oferă sau caută să primească asistență medicală și toată lumea ar trebui să aibă acces la îngrijirea de care are nevoie, fără obstacole”, spune ministrul canadian al Justiției, David Lametti.

Modificările propuse la codul penal canadian introduc pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru o persoană care a încercat să intimideze personalul medical sau să împiedice accesul într-o unitate spitalicească. Referindu-se la anumite demonstrații din jurul centrelor sanitare, unde copiii pot fi vaccinați în Canada, ministrul a considerat că este „un comportament odios și inacceptabil”.

Pandemia a afectat condițiile de muncă deja dificile ale medicilor, care se confruntă cu niveluri îngrijorătoare de violență și amenințări, spune guvernul. Premierul Justin Trudeau a ridicat această problemă de mai multe ori în timpul campaniei legislative din septembrie, când el însuși a fost ținta protestatarilor care se opuneau restricțiilor de sănătate.

Potrivit rezultatelor preliminare ale unui sondaj realizat la nivel național de Asociația Medicală din Canada, trei din patru medici susțin că au fost „hărțuiți la locul de muncă”. Femeile din domeniul medical au raportat semnificativ mai multe amenințări decât colegii lor de sex masculin. Proiectul de lege nu a fost încă adoptat de Parlament.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook