Olanda| Zeci de pasageri bolnavi de Covid au sosit vineri din Africa de Sud. Autoritățile investighează dacă sunt infectați cu noua tulpină

Olanda| Zeci de pasageri bolnavi de Covid au sosit vineri din Africa de Sud. Autoritățile investighează dacă sunt infectați cu noua tulpină

Autoritățile sanitare olandeze anunță că zeci de persoane care au sosit vineri la Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud sunt bolnave de Covid și efectuează teste suplimentare pentru a determina dacă sunt infectate cu noua variantă Omicron.

Aproximativ 600 de pasageri au ajuns vineri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, cu două zboruri operate de KLM. S-au confruntat cu ore întregi de întârzieri și teste din cauza temerilor legate de noua variantă. Pe baza datelor inițiale, Ministerul Sănătății olandez a estimat că ar putea exista aproximativ 85 de cazuri pozitive printre pasageri.

„Călătorii care au fost testați pozitiv vor fi plasați în izolare la un hotel din Schiphol sau în apropiere”, spun autoritățile sanitare.

„Analizăm dacă aceste cazuri sunt legate de noua variantă de îngrijorare, numită Omicron.”

Guvernul olandez a interzis toate călătoriile aeriene din sudul Africii. Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, spune că pasagerii care se află deja în drum spre Țările de Jos vor trebui să fie supuși unor teste și vor fi carantinați la sosire.

„Aplauze viguroase pentru că există un AUTOBUZ care să ne ducă… undeva”, a scris pe Twitter jurnalista de la New York Times Stephanie Nolen, pasageră a unui zbor sosit din Johannesburg.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook