Statuia lui George Floyd, vandalizată la câteva zile de la dezvelire. Suspecții au vopsit-o în negru

Statuia lui George Floyd, vandalizată la câteva zile de la dezvelire. Suspecții au vopsit-o în negru

La mai puțin de o săptămână după ce a fost dezvelită, statuia care îl reprezintă pe George Floyd a fost vandalizată. Patru indivizi neidentificați până în prezent au folosit spray-uri graffiti de culoare neagră pentru a „picta” monumentul și pentru a acoperi textul de pe piedestal, la cinci zile de la inaugurare.

Un spray de culoare albă a fost folosit pentru a desena emblema „Frontului Patriotic”, denumit „grup naționalist al urii” de The Southern Poverty Law Center, organizație care monitorizeză extremismul din Statele Unite.

După ce au înfăptuit actul de vandalism, cei patru bărbați au fugit, spun surse din cadrul poliției.

Statuia de aproape 2 metri este amplasată în zona Flatbush din Brooklyn, New York, urmând să fie mutată peste două sau trei săptămâni în Union Square din Manhattan.

Guvernatorul Andrew Cuomo anunță că a fost demarată o anchetă, avertizând grupul neo-nazist care a făcut asta să „plece naibii” din statul lui.

„Acest act de lașitate nu este doar un atac asupra comunității de culoare și nu este doar un atac asupra decenței pe care George Floyd și familia sa o merită – este un atac asupra tuturor new-yorkezilor, asupra valorilor pe care statul nostru le reprezintă”, spune Cuomo într-un comunicat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook