VIDEO| Zeci de mii de persoane participă la Parada Gay de la Tel Aviv. Cel mai mare eveniment de la debutul pandemiei

Zeci de mii de persoane participă la Parada Gay de la Tel Aviv, una dintre cele mai mari adunări publice de după izbucnirea pandemiei Covid. Parada și petrecerea au loc pe faleza orașului israelian, care reprezintă unul dintre puținele centre ale culturii gay din Orientul Mijlociu. În restul regiunii, homosexualitatea este pedepsită prin lege.

Peste 250.000 de persoane au participat în 2019 la parada organizată în cinstea comunității LGBTQ, iar anul trecut evenimentul a fost anulat.

Astăzi, organizatorii estimează că sunt prezenți peste 100.000 de participanți, menționând că este una dintre cele mai mari manifestații din lume, de după debutul Covid.

„Evenimentele Pride din Tel Aviv au o tradiție îndelungată și sunt centrate în jurul egalității, acceptării și a drepturilor omului”, spune primarul Ron Huldai. „Anul acesta, mai mult ca niciodată, vom sărbători împreună, vom demonstra împreună și vom lupta împreună pentru egalitate”.

Israel a relaxat majoritatea măsurilor la sfârșitul primăverii, după ce a realizat una dintre cele mai performante campanii de vaccinare, dar în ultima perioadă există temeri legate de varianta Delta a coronavirusului.

Autoritățile cer din nou cetățenilor să poarte măști în interior și recomandă celor care participă la adunări mari să adopte măsura de prevenție.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook