Rusia interzice minorilor filmul Eternals, pentru că are un personaj gay

Rusia interzice minorilor filmul Eternals, pentru că are un personaj gay

Interzicerea filmului Marvel pentru cei sub 18 ani se bazează pe „Legea împotriva propagandei gay” din 2013, care are drept scop „protejarea copiilor de informații care promovează negarea valorilor tradiționale ale familiei”. În Rusia, apărarea valorilor se face peste tot, chiar și în cinematografe.

Eternals, prima parte a unei noi saga dezvoltate de franciza americană, va fi interzisă copiilor sub 18 ani atunci când va fi lansată în Rusia din cauza personajul Phastos, interpretat de Bryon Tyree Henry, cunoscut pentru rolul său din seria Atlanta. Phastos va fi însoțit pe ecran de personaje interpretate de actori de prestigiu precum Gemma Chan, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harrington și Angelina Jolie.

Personajul gay este prezentat ca fiind căsătorit cu un alt bărbat, interpretat de actorul Haaz Sleiman. Cei doi bărbați, părinții unui băiețel, au o scenă în care se sărută, potrivit site-ului cinematografic american ScreenRant.

Este prima dată când un film Marvel primește evaluarea +18. O interdicție care se bazează pe „legea împotriva propagandei gay”, promulgată în 2013. Prin textul de lege, guvernul lui Vladimir Putin încearcă „să protejeze copiii împotriva informațiilor care promovează negarea valorilor familiale tradiționale”. Legea interzice în special „promovarea relațiilor sexuale netradiționale în rândul minorilor”.

Produse noi și o distribuție de vis

Pe lângă includerea în premieră a unui personaj homosexual în Universul Marvel, filmul va avea pentru prima dată și un personaj surd, Makkari, interpretat de Lauren Ridloff. Creați de Jack Kirby și prezentați pentru prima dată în benzile desenate ale francizei în 1976, acești supereroi nu fuseseră aduși niciodată pe ecrane. Eternals este regizat de Chloé Zhao, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film în 2021 cu Nomadland.

Acțiunea filmului are loc după evenimentele din Avengers: Endgame. Eternii reprezintă o rasă străveche legată de Celestiali, care trăiesc ascunși între oameni de 7.000 de ani. Confruntați cu revenirea Deviantelor și pericolul iminent pe care îl reprezintă, Eternii ies din umbră și se adună din nou.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook