Senator american gay, arestat pentru abuzuri sexuale asupra unui minor

Senator american gay, arestat pentru abuzuri sexuale asupra unui minor

Senatorul democrat de Arizona Otoniel „Tony” Navarrete se confruntă cu șapte capete de acuzare, fiind învinuit că a întreținut relații sexuale cu doi adolescenți – dacă va fi găsit vinovat, va primi o pedeapsă de minimum 49 de ani de închisoare.

Navarrete, care se află în arest, poate fi eliberat dacă plătește o cauțiune de 50.000 de dolari, dar va fi supus unui set de restricții fixat de Curtea Superioară din Maricopa. În trecut, el a recunoscut public că este gay.

48 dintre colegii democrați ai senatorului îi cer demisia, alături de alți oficiali ai statului.

Navarrete a fost arestat joi de către forțele de ordine din Phoenix, după ce pe numele lui a fost făcută o plângere privind abuzuri sexuale repetate, începând cu 2019. Poliția a intervievat presupusele victime, iar una dintre ele a inițiat un apel telefonic cu senatorul.

În timpul apelului – care a fost monitorizat de forțele de ordine – Navarrete, în vârstă de 35 de ani, a adus în discuție faptul că a atins penisul victimei și i-a făcut sex oral adolescentului în repetate rânduri, timp de câțiva ani, arată documentele publicate de Curtea Superioară de Justiție din Maricopa.

Senatorul i-a spus adolescentului că regretă faptele și că toată vina este asupra lui.

„Sigur, regret toate greșelile pe care le-am făcut, îmi doresc să nu se fi întâmplat așa ceva. Îmi pare rău, fiule”, i-a spus tânărului la telefon. Se pare că nu și-a dat seama că apelul era monitorizat de poliție.

Victima, acum în vârstă de 16 ani, spune că totul s-a întâmplat în casa senatorului și că a suferit psihic în urma abuzurilor.

Sursa: NBC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook