Viktor Orban impune restricții comercianților de reviste și cărți LGBTQ+

Viktor Orban impune restricții comercianților de reviste și cărți LGBTQ+

Autoritățile maghiare au ordonat comercianților să împacheteze cărțile pentru copii care prezintă homosexualitatea într-o lumină favorabilă astfel încât coperțile să nu fie vizibile – o decizie care reaprinde lupta guvernului Orban cu activiștii pentru drepturile omului și cu Uniunea Europeană.

Decretul publicat vineri interzice comercianților să vândă reviste sau cărți care conțin elemente explicit sexuale sau care prezintă povești legate de schimbarea de gen pe o rază de 200 de metri distanță față de școli sau biserici. Legea interzice și afișarea produselor care conțin personaje cu gen diferit față de cel primit de la naștere.

Deciziile vin la o lună după ce legea anti-LGBT, care interzice promovarea homosexualității și schimbării de gen în școli, a intrat în vigoare. Noul decret va fi urmat de alte reguli care vor ajuta la impunerea directivelor.

Comisia Europeană a deschis deja procedurile legale împotriva Ungariei, sub acuzația că guvernul de la Budapesta încalcă dreptul la libertatea de exprimare și informare.

Sursa: Politico

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook