Preoții francezi au abuzat sexual mai mult de 200.000 de copii în ultimii 70 de ani, potrivit unei anchete oficiale

Preoții francezi au abuzat sexual mai mult de 200.000 de copii în ultimii 70 de ani, potrivit unei anchete oficiale

Preoțimea franceză a abuzat sexual mai mult de 200.000 de copii începând cu anul 1950, potrivit rezultatelor unei investigații publicate marți. „Biserica Catolică a demonstrat o indiferență totală și crudă mulți ani de zile, alegând să se protejeze pe sine în locul victimelor”, spune Jean-Marc Sauve, președintele comisiei care a realizat raportul.

Majoritatea victimelor erau băieți cu vârste între 10 și 13 ani.

Biserica nu doar că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni abuzurile, dar a evitat să le raporteze, iar uneori a pus cu bună știință copiii în legătură cu prădătorii, spune Sauve.

Șeful congregației de episcopi, Eric de Moulins-Beaufort, spune că Biserica este rușinată. El cere iertare și promite să acționeze.

Comisia de anchetă compusă din episcopi francezi a luat ființă la sfârșitul lui 2018 și a funcționat independent, cu scopul de a scoate la iveală abuzurile și de a reda încrederea în Biserică.

Sauve spune că problema nu este încă rezolvată. El adaugă că Biserica a fost complet indiferentă față de victime până în anii 2000 și că a început să-și schimbe atitudinea în 2015-2016.

Numărul pedofililor din cadrul Bisericii Franceze este estimat la 2.900 – 3.200 în ultimii 70 de ani.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook