Facebook, WhatsApp și Instagram au picat din nou. Mii de utilizatori se plâng că aplicațiile încă nu funcționează

Facebook, WhatsApp și Instagram au picat din nou. Mii de utilizatori se plâng că aplicațiile încă nu funcționează

Luni, Facebook, WhatsApp și Instagram au încetat să mai funcționeze pentru miliarde de utilizatori din întreaga lume. Pana a durat aproximativ șapte ore. Acum, DownDetector, o platformă care înregistrează plângeri din partea utilizatorilor de internet, spune că mii de abonați ai rețelelor raportează probleme.

Utilizatorii spun că nu pot accesa aplicațiile, dar nu este clar motivul. Este posibil să existe repercusiuni după picajul de ieri – din moment ce, pentru unii, aplicațiile funcționează.

O pană de o magnitudine fără precedent

Facebook și Instagram au întreruperi regulate, dar de cele mai multe ori se rezolvă în mai puțin de o jumătate de oră. Incidentul de luni are o amploare cu totul diferită, având în vedere durata și faptul că privește întreaga familie de aplicații ale grupului Facebook.

Grupul american a comunicat oficial cu privire la cauza indisponibilității serviciilor sale la ora 22:00. „Sincere scuze către toți cei afectați de întreruperea serviciilor Facebook. Ne confruntăm cu probleme de rețea și echipele noastre lucrează la depanarea și restabilirea serviciilor”, a scris pe Twitter directorul tehnic al grupului, Mike Schroepfer.

Facebook a fost șters din GPS-ul internetului

Utilizatorii de internet nu s-au putut conecta la serverele site-urilor și aplicațiilor Facebook. Pe rețelele de socializare, mai mulți specialiști scriu că grupul se confruntă cu un eșec DNS (Domain Name System). Este un serviciu care face legătura între numele de domeniu al unui site web, tastat de utilizatorul de internet, și adresa IP a site-ului menționat, care este o serie de numere. Dacă DNS este defect, browserul nu știe la ce adresă trebuie să ajungă. Esta ca și cum Facebook a dispărut de pe dispozitivele GPS ale internetului.

Averea lui Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook, a scăzut cu aproximativ 6 miliarde de dolari în câteva ore. Facebook a scăzut la bursă cu 4,89%, la 326,23 dolari/acțiune. De la apogeul de la începutul lunii septembrie, acțiunea a pierdut 15%.

Sursa: The Sun

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook