Capitala are cea mai mare rată de incidență de la începutul pandemiei, peste 10 la mie

Capitala are cea mai mare rată de incidență de la începutul pandemiei, peste 10 la mie

Rata de incidență ajuns marți în Capitală la 10,31 la mia de locuitori, anunță DSP București, în creștere de la 9,64 în ziua precedentă. Începând cu 3 octombrie au intrat în vigoare noi restricții, cu rolul de a ține sub control răspândirea virusului.

Astfel, masca este din nou obligatorie în spațiile publice aglomerate, fie ele interioare sau exterioare: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă.

Restaurantele, cinematografele, sălile de spectacol sau alte spații de divertisment își pot continua activitatea la 50% din capacitate, cu participarea persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Testul Covid negativ nu mai asigură accesul la astfel de activități.

Competițiile sportive se pot organiza atât în interior cât și în exterior, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu distanțare de 1 metru și cu purtarea măștii de protecție. Condiții de acces: persoane vaccinate sau trecute prin boală.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook