EMA aprobă administrarea unei doze suplimentare a vaccinului Pfizer pentru toți cei peste 18 ani

EMA aprobă administrarea unei doze suplimentare a vaccinului Pfizer pentru toți cei peste 18 ani

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) aprobă a treia doză de vaccin anti-Covid  de la Pfizer pentru toți cei cu vârsta de 18 ani și peste. Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al EMA a evaluat datele de la Comirnaty (Pfizer) „care arată o creștere a nivelului de anticorpi atunci când o doză de rapel se administrează la aproximativ 6 luni după a doua doză, la persoanele cu vârsta de 18 ani la 55 de ani”.

„Pe baza acestor date, comitetul a concluzionat că dozele de rapel pot fi luate în considerare la cel puțin 6 luni după a doua doză pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.”

Agenția spune că, la nivel național, fiecare agenție de reglementare poate emite o recomandare oficială pentru a administra dozele suplimentare. Transmite că riscul de a dezvolta inflamații ale inimii sau efecte adverse rare după a treia doză nu este cunoscut deocamdată și este monitorizat.

O doză suplimentară a vaccinului Pfizer sau Moderna poate fi acordată celor cu sisteme imunitare slăbite la 28 de zile după ce au primit a doua doză.

Sursa: RTE

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook