California este primul stat american care impune obligația de vaccinare anti-Covid școlarilor

California este primul stat american care impune obligația de vaccinare anti-Covid școlarilor

California devine primul stat american care impune obligația de vaccinare anti-Covid pentru copiii școlari, spune guvernatorul Gavin Newsom. Statele Unite au depășit 700.000 de decese provocate de coronavirus. „Statul impune deja ca elevii să fie vaccinați împotriva virusurilor care provoacă rujeolă, oreion și rubeolă – nu există niciun motiv pentru care nu am face același lucru pentru Covid-19”, spune guvernatorul democrat într-o conferință de presă.

Newsom a declarat că obligația ar putea fi adoptată încă din ianuarie, odată ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente aprobă pe deplin vaccinările pentru grupele respective de vârstă. California este cel mai populat stat american.

Statele Unite au raportat în medie peste 2.000 de decese pe zi în ultima săptămână.

Statele Unite conduc clasamentul mondial al cazurilor și deceselor Covid-19, reprezentând 19%, respectiv 14% din totalul raportat la nivel global.

În timp ce numărul spitalizărilor la nivel național a scăzut în ultimele săptămâni, unele state, în special cele din sudul țării, înregistrează creșteri mari.

Pe fondul unei creșteri naționale a cazurilor Covid-19 alimentate de varianta Delta, extrem de transmisibilă, care duce la boli grave și la deces, în special în rândul persoanelor nevaccinate, mai multe districte școlare mari din California au introdus deja obligativitatea vaccinurilor COVID-19 pentru unii studenți.

Districtul școlar din Los Angeles, al doilea ca mărime din țară, le solicită copiilor cu vârsta peste 12 ani să fie vaccinați.

Școlile publice din San Diego vor primi elevii cu vârsta peste 16 ani doar dacă sunt vaccinați, începând din decembrie, iar în Hoboken, New Jersey, elevii trebuie să fie vaccinați sau să fie testați săptămânal.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook