OMS sugerează testarea cazurilor de contact, cu sau fără simptome

OMS sugerează testarea cazurilor de contact, cu sau fără simptome

Organizația Mondială a Sănătății consideră că testele trebuie utilizate ca o oportunitate de a găsi cazuri active, astfel încât acestea să poată fi izolate.

În Statele Unite, autoritățile medicale consideră că testarea nu mai este necesară pentru pacienții asimptomatici.

Reprezentanții OMS insistă însă că persoanele care au fost în contact cu un caz de COVID-19 ar trebui să fie testate, indiferent dacă prezintă sau nu simptome.
Recomandarea a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă despre situația din Statele Unite, unde autoritățile medicale schimbă strategia și au hotărât că testele nu mai sunt necesare pentru persoanele asimptomatice.

O „oportunitate de a găsi cazuri active”

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor pe acest subiect, Maria Van Kerkhove, responsabilă pentru direcția tehnică a luptei împotriva pandemiei Covid-19 la OMS, nu a comentat situația din Statele Unite, însă a indicat că Agenția de specialitate a ONU recomandă ca, „pe cât posibil, contactele să fie testate, indiferent de dezvoltarea simptomelor”.

„Știm că cei care au simptome transmit (virusul) și știm că și persoanele asimptomatice îl pot transmite”. Ea a subliniat importanța testării. Testele ar trebui să fie „utilizate ca o oportunitate de a găsi cazuri active, astfel încât acestea să poată fi izolate și să poată avea loc urmărirea contactelor”.

Modificarea directivelor în SUA a fost făcută luni pe site-ul Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CDC), în timp ce mass-media sugerează implicarea Casei Albe în aceste schimbări.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook