Oameni de succes care au început de jos. Obama vindea înghețată, Jeff Bezos lucra la McDonald’s, iar Trump strângea și vindea sticle goale

O parte dintre cei care astăzi se numără printre cele mai influenți oameni din lume, au avut cândva meserii obișnuite. Iar drumul către succes a fost mai anevoios decât ar părea din exterior.

Donald Trump strângea și vindea sticle goale

Președintele SUA provine dintr-o familie bogată, dar tatăl său și-a dorit ca el să înțeleagă valoarea banilor. Așa că îl lua pe șantierele unde avea construcții în derulare și il punea să colecteze sticlele goale. Trump spune că nu câștiga mulți bani din vânzarea lor, dar așa a învățat că trebuie să muncească pentru bani.

Jeff Bezos făcea burgeri la McDonald’s

Fondatorul Amazon a lucrat la McDonald’s în tinerețe și a declarat că cel mai greu era să țină toate lucrurile în frâu la orele de vârf. Spune însă ca era distractiv la muncă în acea perioadă.

Michael Bloomberg lucra la o parcare auto

mike

Fostul primar al New-York-ului și actualul candidat la prezidențiale, Michael Bloomberg, are în prezent o avere de 62 milioane de dolari. Însă vine dintr-o familie modestă, iar în timpul facultății a lucrat la o parcare auto pentru a-și plăti studiile.

Ellen DeGeneres curăța scoici

Celebră pentru cariera în televiziune, Ellen DeGeneres a avut în trecut diverse job-uri și nu s-a prea ferit de muncă. A fost cheneriță, a lucrat la bar, a vândut aspiratoare. Dar poate cea mai ciudată activitate pe care a avut-o este cea de a curăța scoici.

Barack Obama vindea înghețată

Fostul președinte a dezvăluit acest lucru în 2012, când se afla în campania electorală și acest lucru a atras simpatia oamenilor. El vindea înghețată pe vremea adolescentei, atunci când locuia în Honolulu.

Elon Musk lucra la un depozit de cherestea

musk

Înainte de a deschide Tesla și SpaceX, Musk a lucrat ca fermier. Apoi la un depozit de cherestea, unde câștiga 18$ pe oră. Acolo avea ca sarcină să curețe sistemul de încălzire. El povestește că 30 de oameni s-au angajat odată cu el, dar până la finalul primei săptămâni au mai rămas doar trei, printre care și el.

Papa Francisc a fost bodyguard la intrarea în club

papa

Înainte de cariera în slujba bisericii, actualul pontif a avut numeroase slujbe la care nu te-ai fi așteptat. În adolescență, a fost portar, a testat produse într-un laborator chimic, dar poate cea mai neașteptată slujbă a fost cea de bodyguard la intrarea unui club de noapte.

 

 

 

 

 

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook