NASA angajează. Ce trebuie să faci ca să ajungi astronaut?

NASA angajează. Ce trebuie să faci ca să ajungi astronaut?
  • NASA își deschide aplicațiile pentru astronauți la fiecare patru ani.
  • Deoarece mii de persoane aplică, poate fi dificil să ieși în evidență în mulțime.
  • Managerul programului de selecție al NASA a explicat ce trebuie să includă CV-ul unui astronaut.

NASA angajează astronauți până pe 2 aprilie, scrie Business Insider. Salariul este de 152.258 de dolari pe an. Jobul vine cu posibilitatea de a merge în spațiu, de a vizita Luna și de a călători pe Marte.

Oricine poate aplica și mulți o vor face. De fiecare dată când agenția spațială lansează apelul la fiecare patru ani, primește până la 18.000 de cereri.

Însă doar între 8 și 14 candidați au trecut, a declarat April Jordan, managerul de selecție a astronauților NASA, pentru Business Insider. Este o rată de acceptare mai mică de 1%. Cu aceste cote, este mai ușor să intri la Harvard sau MIT.

Fiecare astronaut trebuie să îndeplinească niște calificări minime, cum ar fi să aibă o pregătire STEM sau de pilot, și să poată îndeplini cerințele de pregătire fizică.

Dincolo de asta, totuși, Jordan a spus că există câteva moduri în care candidații pot ieși în evidență. Una dintre cele mai importante este să includeți hobby-uri și interese exterioare pe care s-ar putea să nu le puneți în CV în mod obișnuit, a spus ea.

„Aceasta este una dintre acele poziții în care te vei implica în întregime la locul de muncă”, a spus Jordan, „și toate acele lucruri care te fac ceea ce ești, sunt importante”.

Calificări de bază pentru astronaut

Procesul de aplicare necesită multe dintre aceleași informații ca și alte locuri de muncă guvernamentale, inclusiv referințe, experiență și educație.

„Unul dintre primele obstacole sunt calificările minime pentru candidați”, a spus Jordan. De exemplu, candidații au nevoie de o diplomă de master sau să fie de cel puțin doi ani într-un doctorat într-un domeniu STEM. Pot aplica și medicii și absolvenții școlii de piloți.

„Numărul de persoane devine din ce în ce mai mic pe măsură ce treci peste fiecare dintre aceste obstacole”, a spus Jordan. Următorul pas este ceea ce este cunoscut sub numele de un panou de evaluare, format din actualii astronauți.

Ei selectează aproximativ 120 dintre cei mai înalt calificați oameni care sunt apoi intervievați.

Astronauții fac parte dintr-o echipă

NASA invită grupul mic de solicitanți la două runde de interviuri la Centrul Spațial Johnson din Houston.

Unele părți ale procesului de interviu pentru a deveni astronaut NASA sunt similare cu ceea ce ați întâlni pentru multe locuri de muncă, a spus Jordan. Cu toate acestea, alte părți sunt mult mai intense.

De exemplu, echipa de selecție examinează candidații în timpul evaluărilor și simulărilor individuale și de echipă.

„Ești sub microscop, cu oameni care acordă atenție comportamentelor tale în timpul acelor simulări pentru a evalua cum te-ai putea descurca în viața reală”, a spus ea.

Deoarece astronauții ar putea trăi în locuri apropiate timp de șase până la 12 luni, există anumite caracteristici pe care NASA le caută în timpul acestor simulări. Acestea includ munca în echipă, capacitatea de a funcționa în situații de înaltă presiune și auto-reglementare, a spus Jordan.

Există și evaluări medicale și psihologice. „Culegem probabil sute de puncte de date despre un solicitant înainte de a trece la selecția finală”, a spus Jordan.

Ea a subliniat, de asemenea, că comisia de selecție nu caută astronauți individuali. Ei formează o echipă care își va petrece următorii doi ani antrenându-se împreună.

Crearea unei echipe coezive înseamnă adesea selectarea de oameni cu medii diverse, a spus Jordan. „De asemenea, se uită la modul în care experiențele tale de viață te fac unic”, a spus ea. „Modul în care utilizați aceste competențe de top poate fi puțin diferit față de altcineva din echipă.”

Acesta este motivul pentru care NASA se uită la mai mult decât doar experiența de lucru și școlarizarea unui candidat.

Nu există un astronaut tipic

În multe privințe, astronauții sunt fața NASA. Face parte din motivul procesului riguros de aplicare.

„Tinde să necesite un alt tip de CV decât cel pe care îl depuneți de obicei pentru un loc de muncă în afara guvernului”, a spus Jordan.

De aceea, este important ca solicitanții să se gândească la abilitățile și experiențele pe care le au în afara locurilor de muncă și a educației lor, a spus ea.

De exemplu, alpiniștii sunt obișnuiți să transporte tot ce au nevoie într-un rucsac mic, a spus ea. Acest lucru ar putea fi util, deoarece nu puteți aduce multe bagaje în spațiu.

Candidații care trec prin runde vor trebui să aibă răbdare. Poate dura între un an și 18 luni pentru întregul proces, a spus Jordan.

Dar ea speră că oricine îndeplinește calificările minime va aplica. Din vremurile în care astronauții erau toți piloți, NASA a învățat valoarea de a avea un grup divers de candidați, a spus ea.

„Dacă te uiți la clasa pe care tocmai am absolvit-o”, a spus ea, „nu există un astronaut tipic”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook