München anulează târgul de Crăciun din dorința de a nu „transmite un mesaj greșit”, în contextul reluării epidemiei

München anulează târgul de Crăciun din dorința de a nu „transmite un mesaj greșit”, în contextul reluării epidemiei

Primarul Munchen-ului, Dieter Reiter, anunță anularea târgului de Crăciun, care de regulă atrage peste două milioane de vizitatori, din cauza „creșterii exponențiale” a infectărilor cu SARS-Cov-2. Munchen este primul mare oraș german care a luat o astfel de decizie anul acesta, având în vedere virulența noului val epidemic care afectează țara. Bavaria este una dintre cele mai afectate regiuni.

„Este o veste amară […], dar situația îngrozitoare din spitalele noastre și creșterea exponențială a numărului de infectări nu îmi lasă altă opțiune”, spune oficialul.

„Situație catastrofală” în spitale

Pe de altă parte, orașul Nürnberg, din nordul Bavariei, a decis să țină deschisă piața de Crăciun, dar o va organiza începând cu 26 noiembrie, în patru locații diferite, pentru a evita adunările mari de oameni.

Primarul Münchenului, al doilea oraș al țării cu peste un milion și jumătate de locuitori, și-a justificat decizia prin dorința de a nu transmite un „semnal greșit” în contextul în care spitalele se confruntă cu „o situație catastrofală”, potrivit oficialilor.

Germania, ca și alte țări de limbă germană, se confruntă cu o creștere a numărului de infectări din cauza ratei de vaccinare (67,6%) sub țintele guvernamentale. Bavaria, a cărei capitală este München, este afectată în mod deosebit de acest val, cu o rată de incidență pe șapte zile de peste 500 la 100.000 de locuitori.

Sursa: Nouvel Obs

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook