Modificări importante ale restricțiilor din localitățile cu rata de incidență peste 6 la mie. Activitățile sunt permise doar cu certificat verde

Modificări importante ale restricțiilor din localitățile cu rata de incidență peste 6 la mie. Activitățile sunt permise doar cu certificat verde

CNSU a adoptat o hotărâre prin care modifică restricțiile care se aplică acolo unde rata de incidență depășește 6 la mie. Printre cele mai importante decizii: accesul la activități se face doar în baza certificatului verde (vaccinat sau vindecat anterior de Covid) și în limita de 50% din capacitate, masca devine obligatorie și în aer liber, iar magazinele se închid la ora 22:00 în timpul carantinei de noapte. Decizie importantă: școlile rămân deschise chiar dacă pragul menționat este depășit.

Operatorii economici își pot desfășura programul până la ora 24:00, cu excepția zilelor de weekend, când limita este ora 22:00 – în condițiile în care incidența este în intervalul 6 – 7,5 la mie. După ce pragul de 7,5 este depășit, programul tuturor activităților se termină la ora 22:00.

Acolo unde rata de incidență trece de 6 la mie, se aplică o carantină de weekend, timp în care se poate circula doar în intervalul 05:00 – 20:00. În afara orelor este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere. Excepție fac cei care sunt complet vaccinați sau vindecați de Covid.

Restaurantele, cinematografele, teatrele, sălile de fitness și alte spații de divertisment pot funcționa la 50% din capacitate și pot primi doar pe cei vaccinați sau vindecați în ultimele șase luni. Accesul nu este permis celor care prezintă rezultatul negativ al unui test Covid.

Evenimentele private, de tipul nunților sau botezurilor, pot fi organizate în limita a 200 de persoane sau 50% din capacitatea spațiului respectiv, în intervalul 05:00 – 24:00. Participanții trebuie să fie complet vaccinați sau vindecați de Covid.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook