Testarea copiilor asimptomatici ar trebui să se oprească, spun experții. „Face mai mult rău decât bine”

Testarea copiilor asimptomatici ar trebui să se oprească, spun experții. „Face mai mult rău decât bine”

Testarea copiilor care nu prezintă simptome ale Covid ar trebui oprită, din cauza presiunii pe care o pune pe școli. Dr. David Tuthill, de la Royal College of Paediatricians, avertizează că testarea asimptomaticilor ar putea „face mai mult rău decât bine”.

Cele mai recente cifre indică faptul că mai mult de jumătate dintre cazurile pozitive sunt raportate la persoanele sub 19 ani.

Oficialii britanici consideră că tastarea regulată este esențială pentru desfășurarea cursurilor față în față.

Laura Doel, director al sindicatului profesorilor NAHT Cymru, spune că liderii școlilor sunt forțați să „ia anumite decizii după bunul plac”, din cauza eșecului programului „Testare, Monitorizare, Protejare” (TTP).

„Din păcate, durează câteva zile sau chiar luni până când TTP dă un răspuns, ceea ce împovărează școlile”, spune ea.

„Drept rezultat, avem mulți angajați care nu pot veni la muncă și mulți elevi care absentează”.

Însă formele severe ale Covid sunt întâlnite foarte rar în rândul copiilor, menționează dr. Tuthill. „Problema reală”, spune el, este că școlarii suferă pentru că nu pot merge la școală.

„Evident, elevii nu ar trebui să meargă la școală dacă au febră sau le curge nasul, dar dacă nu este cazul, nu cumva facem mai mult rău decât bine?”, se întreabă medicul.

„Cred că trebuie să intrăm într-o nouă fază și să spunem: ok, virusul va continua să circule multă vreme de acum încolo – dacă protejăm prin vaccinare persoanele vulnerabile și vârstnicii, ar trebui să fim mai puțin îngrijorați și să nu mai testăm copiii asimptomatici.”

Sursa: BBC 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook