Măsurile de prevenție împotriva Covid ar trebui aplicate încă doi ani, crede directorul medical al Angliei

Măsurile de prevenție împotriva Covid ar trebui aplicate încă doi ani, crede directorul medical al Angliei

Măsurile de combatere a coronavirusului ar putea rămâne în vigoare încă doi ani, crede directorul medical al Angliei, Chris Whitty. Profesorul afirmă că aceasta este perioada necesară pentru a realiza stocuri suficiente de vaccinuri și alte tratamente capabile să oprească noile variante și eventualele focare care pot apărea.

Elementele medicale ar putea reprezenta „o cale de scăpare”, spune el, dar va fi nevoie de mai mult timp până ajungem la finalul pandemiei.

Whitty spune că următorii ani pot fi gestionați doar printr-o abordare prudentă, „deoarece suntem într-o situație foarte dificilă”.

„Nu ne-am dori ca peste șase luni să privim înapoi și să gândim că ‘dacă am fi fost puțin mai precauți pentru o perioadă am fi reușit să vaccinăm toată populația, am fi înțeles mai multe (despre virus), am fi știut cum să acționăm, am fi avut câteva vaccinuri în stoc'”, a declarat el în timpul unui webinar organizat de Royal Society of Medicine.

„Nu cred că vorba despre o perioadă care nu poate fi definită, este probabil vorba de un an, poate doi, timp în care vom găsi o soluție de a răspunde rapid noilor variante”, explică Whitty. „Cred că vom avea un portofoliu vast de vaccinuri, peste doi ani”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook