Astăzi trebuie eliberate spațiile comerciale de la metrou. Sindicaliștii susțin că magazinele funcționează legal

Astăzi trebuie eliberate spațiile comerciale de la metrou. Sindicaliștii susțin că magazinele funcționează legal

Astăzi, 2 aprilie, este termenul limită până la care trebuie eliberate spațiile comerciale de la metroul bucureștean, potrivit unei notificări trimise de Metrorex. Sindicaliștii pretind că magazinele au autorizație și sunt construite conform legii, cu aprobarea Metrorex.

Însă, în urma unei analize oficiale, s-a constatat că spațiile comerciale reprezintă un pericol pentru călători, întrucât nu respectă normele de securitate la incendiu și împiedică evacuarea persoanelor în caz de urgență.

„În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, arată comunicatul semnat de directorul general Ştefan Paraschiv.

„Este domeniul public, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor dat în concesiune companiei Metrorex. Şi eu şi directorul general al Metrorex suntem obligaţi să acţionăm pentru a apăra interesul public şi interesul companiei, nu interese private. Acolo e un contract expirat din 2018 şi acele spaţii sunt ocupate fără drept”, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook