Marcel Ciolacu îi transmite Ursulei von der Leyen că „partidele care guvernează România pun în pericol statul de drept”

Marcel Ciolacu îi transmite Ursulei von der Leyen că „partidele care guvernează România pun în pericol statul de drept”

Președintele PSD și liderul opoziției din România, Marcel Ciolacu, a trimis o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și vicepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans, prin care avertizează că, în România, partidele de la guvernare „pun în pericol statul de drept” și cere Comisiei să investigheze abuzurile.

Ciolacu face referire la mai multe evenimente care demonstrează cele mai sus menționate:

-Decizia Curții Constituționale de a respinge numirile propuse de Guvern privind conducătorii Serviciului Public de Televiziune și Rețelei Naționale de Radio.

-Încălcarea procedurii de numărare a voturilor din cadrul moțiunii simple pentru demiterea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

-Revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, „fără a respecta procedurile legale în vigoare”.

„Rămânem la dispoziția dumneavoastră pentru a identifica soluții adecvate pentru a evita alunecarea României pe o cale nedemocratică”, spune Ciolacu.

„Comisia ar trebui să rămână în continuarea garantul valorilor europene, democrației și statului de drept în România și contăm pe imparțialitatea și spijinul vostru pentru rezolvarea acestor chestiuni”, transmite șeful PSD.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook