România sub cod roșu de caniculă și cod galben de furtuni. Urmează două zile cu fenomene extreme

România sub cod roșu de caniculă și cod galben de furtuni. Urmează două zile cu fenomene extreme

România va fi țara extremelor în următoarele două zile. Meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru mai multe județe din vestul țării, unde se vor înregistra temperaturi record. Valori ridicate se vor înregistra și în Dobrogea, Moldova sau Muntenia, dar aici s-a instituit un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabil joi între orele 12:00 și 23:00.

Se menține și avertizarea meteorologică de tip cod galben care vizează fenomenele: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă în toată țara, joi și vineri.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade Celsius, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Oltenia și mare parte din Transilvania vor fi joi și vineri sub cod portocaliu de căldură. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade Celsius.

Joi și vineri este cod roșu care anunță temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. Temperaturile vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade Celsius, iar minimele nu vor coborî sub 20 – 24 de grade Celsius.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook