Guvernul a repartizat, în secret, 20 de milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Guvernul a repartizat, în secret, 20 de milioane de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Guvernul României a repartizat suma de 20 de milioane de lei lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, din bugetul pentru reparații și construcții de noi lăcașuri de cult al Secretariatului de Stat pentru Culte. Decizia a fost luată pe 10 iunie, dar nu a fost anunțată.

S-a repartizat suma de 20 milioane lei din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte pentru sprijinirea financiară a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului – Catedrala Națională. În data de 27.05.2021, Patriarhia Română a transmis Secretariatului de Stat pentru Culte documentația necesară alocării efective a sumei de 20 milioane lei. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat suma de 20 milioane lei în data de 10.06.2021 Patriarhiei Române pentru lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului – Catedrala Națională“, spune Secretariatul de Stat pentru Culte.

Bugetul pentru reparații și construcții al Secretariatului pentru Culte, în valoare de 28 de milioane de lei, a fost împărțit între Patriarhia Română (20 de milioane de lei) și Federația Comunităților Evreiești din România (8 milioane de lei).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook