Premierul maghiar Viktor Orban refuză să meargă în Germania pentru a vedea meciul naționalei sale, din cauza scandalului de homofobie iscat în ultimele zile

Premierul maghiar Viktor Orban refuză să meargă în Germania pentru a vedea meciul naționalei sale, din cauza scandalului de homofobie iscat în ultimele zile

Premierul Ungariei, Viktor Orban, nu va merge la München pentru meciul dintre selecționata țării sale şi naționala Germaniei, din cauza scandalului de homofobie pe care partida l-a generat.

Confruntarea are loc pe 23 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Allianz Arena din München, Germania. Cu câteva zile înainte de meci, primarul oraşului, Dieter Reiter, a solicitat UEFA să primească acordul de a lumina stadionul în culorile LGBT.

Organizația care conduce fotbalul european a respins inițiativa pe motiv că ar fi o mişcare politică, din moment ce se suprapune cu perioada în care Ungaria a adoptat o lege prin care interzice celor sub 18 ani să intre în contact cu publicații care favorizează homosexualitatea.

Primarul Dieter Reiter s-a arătat dezamăgit de decizia UEFA, iar activiştii pro-LGBT au transmis că asociația nu se dedică suficient luptei împotriva discriminării.

Drept răspuns, UEFA şi-a schimbat logo-ul în culorile LGBT şi l-a folosit în noua formă pe rețelele de socializare.

În acest context, premierul maghiar Viktor Orban a decis să-şi anuleze vizita la München şi să renunțe la a privi meciul din tribunele Allianz Arena.

În schimb, va zbura direct la Bruxelles, unde va participa la summitul liderilor europeni care începe pe 24 iunie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook