UEFA respinge cererea Germaniei de a lumina stadionul în culorile LGBT la meciul cu Ungaria

UEFA respinge cererea Germaniei de a lumina stadionul în culorile LGBT la meciul cu Ungaria

UEFA respinge cererea autorităților din München de a lumina stadionul în culorile curcubeului (emblema LGBT) înaintea meciului cu Ungaria, din grupele EURO 2020. Oficialii spun că înțeleg intenția, dar trebuie să „respingă inițiativa” din cauza contextului politic – „o decizie care ia în considerare legea votată de parlamentul din Ungaria”.

Primarul din München, Dieter Reiter, spune că dorea să protesteze împotriva legii care interzice promovarea oricărui tip de material legat de homosexualitate sau schimbare de sex în prezența adolescenților care au mai puțin de 18 ani. Legea a fost catalogată drept anti-LGBT de către asociațiile care susțin drepturile omului.

Ministrul de Externe al Ungariei a acuzat planul nemților. „Am trecut o lege care protejează copiii maghiari, iar vesticii se agață de ea”, spune Szijjártó. „Vor să-și exprime punctul de vedere înglobând politica într-un eveniment sportiv, care nu are nicio legătură cu legislația unei țări.”

UEFA consideră că „discriminarea poate fi combătută doar prin o bună colaborare a semenilor” și propune autorităților din München să lumineze stadionul în culorile LGBT pe 28 iunie, când începe Christopher Street Day, sau între 3 și 9 iulie, intervalul în care se desfășoară sărbătoarea minorităților.

Allianz Arena găzduiește meciul dintre Germania și Ungaria pe 2 iulie.

Decizia subminează planul conducătorilor din München de a protesta împotriva „legislației homofobe și anti-trans din Ungaria.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook