La 100 de noi cazuri Covid-19 sunt depistate alte 7.200 de anxietate, arată Institutul danez de cercetare a fericirii

La 100 de noi cazuri Covid-19 sunt depistate alte 7.200 de anxietate, arată Institutul danez de cercetare a fericirii

Impactul psihologic al crizei Covid-19 era de așteptat, dar proporțiile sunt mai mari decât se preconiza. Institutul danez de cercetare a fericirii a publicat marți un studiu care arată modul în care fiecare caz de contaminare cu Covid-19 afectează nivelul de anxietate al unei țări.

La un milion de locuitori, pentru fiecare 100 de cazuri noi diagnosticate, 7.200 de persoane devin anxioase, se arată în document. „Odată cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus, respondenții s-au simțit mai anxioși, plictisiți și mai puțin fericiți și relaxați. Impactul asupra anxietății a fost mai pronunțat”, explică cercetătorii.

Pentru a ajunge la un astfel de rezultat, au intervievat mai mult de 3.000 de persoane, majoritatea din Marea Britanie și Statele Unite, apoi și-au corelat răspunsurile cu statisticile cazurilor de contaminare cu SARS-Cov-2.

Criză economică, singurătate, moarte…

Studiul indică faptul că singurătatea asociată cu măsurile de izolare și distanțare socială au cele mai dramatice efecte asupra stării de spirit. Tinerii par să fie mai afectați, 32% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani declarând că se simt foarte singuri, în timp ce doar 16% dintre cei de peste 64 de ani au raportat același sentiment. În mod logic, șomerii sau persoanele singure sunt, de asemenea, cei care se simt abandonați, spun cercetătorii.

Anxietatea este determinată în principal de criza economică (citată de 62% dintre respondenți). Teama de a pierde o persoană dragă din cauza virusului este mai puțin frecventă (43% dintre cei chestionați), dar această preocupare afectează mai mult nivelul de fericire al celor chestionați.

Influența epidemiei asupra sănătății mintale a populației lumii a fost din ce în ce mai evidențiată, mai ales de la al doilea val. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a vorbit despre un „impact devastator” în octombrie.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook