Jerry Seinfeld este miliardar. Câți bani i-a adus faimosul sitcom?

  • Sitcomul i-a adus comediantului Jerry Seinfeld peste un miliard de dolari, potrivit Bloomberg.
  • O parte cheie din averea lui Jerry provine dintr-o serie de tranzacții de sindicare.
  • Netflix a cumpărat drepturile de utilizare a sitcom-ului pentru încă 94 de milioane de dolari.
  • Un episod „Sainfeld” costa în jur de două miliarde de dolari.
  • Întregul sezon se ridica la 50 de milioane de dolari.
  • Profitul per sezon „Seinfeld” ajungea la 150 de milioane de dolari.
  • „Seinfeld” numără în total 9 sezoane și 180 de episoade.

„Seinfeld” rămâne popular la mai mult de două decenii după terminarea filmărilor. Sitcomul de durată a ajutat la propulsarea averii nete a comedianului Jerry Seinfeld la peste 1 miliard de dolari, potrivit Bloomberg. Drepturile artiștilor sunt mult mai bine avantajate în străinătate, deși în ultimul timp și România începe să aibă puls, dar mai avem câteva bătăi de inimi ca să ajungem unde trebuie.

Dar pe lângă drepturile de autor, este și gândirea de bun manager. O parte cheie din averea lui „Seinfeld” provine dintr-o serie de tranzacții de sindicare pentru sitcom, investitori care au băgat bani în serial, dar și-au scos înzecit. Jerry a câștigat de aici aproximativ 465 de milioane de dolari, potrivit estimărilor Bloomberg. Netflix a cumpărat drepturile pentru încă 94 de milioane de dolari. Din rating la TV dar și turnee de prin în anii 80′, mai adăugăm încă 100 de milioane de dolari.

Jerry și-a investit câștigurile în multe lucruri, inclusiv în imobiliare. Conform FoxBusiness, un episod costa în jur de 2 milioane de dolari, întregul sezon se ridica la 50 de milioane, dar profitul ajungea la 150 de milioane de dolari. Este vorba de 9 sezoane și 180 de episoade în total.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook