Miliardarul japonez care-și căuta iubită te invită acum într-o călătorie pe lună cu racheta lui Elon Musk

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa caută 8 parteneri de zbor pentru o călătorie în jurul lunii, în cadrul proiectului SpaceX al lui Elon Musk.

„Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a spus el într-un clip postat pe Twitter, unde a pus și linkul către site-ul pe care te poți înscrie. Japonezul acoperă toate costurile călătoriei, așa că cei care vin la bord vor zbura gratuit. Misiunea, numită dearMoon, este programată pentru 2023. Va fi prima călătorie a oamenilor spre lună din 1972.

Solicitanții trebuie să îndeplinească două criterii: să desfășoare activități pentru „a-i ajuta pe alții și a duce la o societate mai bună” și să fie „dispuși să-i sprijine pe ceilalți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare”. „Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată”, spune miliardarul.

Maezawa a fost ales în 2018 drept primul pasager privat care urmează să zboare în jurul lunii de către SpaceX, compania deținută de Elon Musk. Magnat al modei și colecționar de artă, japonezul declarase inițial că vrea să invite numai artiști pentru călătoria cu racheta Starship. Și-a schimbat preferințele pentru „a oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”.

Anul trecut el pornise în căutarea unei iubite care să i se alăture în călătorie, dar a fost dezamăgit de rezultat, așa că a renunțat la idee.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook