Italia| Certificatul Covid este obligatoriu pentru angajații școlilor și pentru părinții care intră în instituțiile de învățământ

Italia| Certificatul Covid este obligatoriu pentru angajații școlilor și pentru părinții care intră în instituțiile de învățământ

Elevii de scoală primară, gimnaziu și liceu se întorc la școală în aproape toate regiunile din Italia. Dar cu restricții: tot personalul școlii trebuie să prezinte un permis de sănătate pentru a lucra. Până și părinții care vor să intre în școli vor trebui să prezinte documentul.

La liceul Virgilio, din Roma, majoritatea angajaților sunt vaccinați, cum este și Monica Sarandrea, profesoară de franceză, care nu înțelege de ce este obligatoriu permisul de sănătate: „În nicio țară din Europa, nici măcar în Franța, nu s-a solicitat permisul sănătate în educație. 90% din personalul școlar este vaccinat – chiar mai mult decât media națională. Consider că este nejustificat, nu există coerență.”

„Total discriminatoriu”

Azzura are trei copii de gimnaziu și școală elementară. La fel ca mulți alți părinți, nu este de acord cu propunerea ministrului Educației, care vrea să le permită elevilor să își scoată măștile în clasă, doar dacă toți sunt vaccinați. „Este total discriminatoriu”, protestează Azzura. „Consider că nu este corect și că i-ar pune într-o poziție proastă pe cei care au făcut alegeri diferite. Ar trebui să fie la fel pentru toți!”

Dar elevii nu par pregătiți să scoată masca. „În opinia mea, trebuie să fii atent”, explică Federica, de 16 ani. „Chiar și vaccinat, trebuie să porți masca, să te speli pe mâini, să cureți băncile.” În fața liceului Virgilio, toți au aceeași prioritate, aceea de a evita întoarcerea la școala la distanță.

Sursa: France TV Info

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook